Георги Гергов: Стамболийски е пример за политическо действие

20:09, 11 юни 16 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"За вас, земеделците, Александър Стамболийски е пример за политическо действие, а запазването на неговата памет е кауза, която вече няколко поколения земеделци пренасяте през годините", каза Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП - Пловдив, на традиционното отбелязване на годишината от смъртта на политика.

Да почетат паметта на Стамболийски, в село Славовица бяха членовете на ИБ на БСП Валери Жаблянов и Георги Гергов, представители на партиите от БСП Лява България, стотици членове на ЗС "Александър Стамболийски", организатори на честването.

"За делото на Стамболийски може да се говори много, но е важно да помним неговата искрена вяра, че в България може да се изгражда демократичен обществен строй, при който да се постигне по-справедливо разпределение на материалните блага", сподели в разговор с жители на Славовица Гергов. Според него доказателство за това са приетите при управлението му закони, чието прилагане води до значително подобряване на живота на българина - градят се нови училища и читалища, издига се нивото на духовното развитие на българския народ, 

"Държавник от първа величина, в своето управление Стамболийски проведе реформи, които са актуални и за днешна България - народовластието и моралът, просветната политика, мирът, принципите на равнопоставеност във външната политика, трудът, социалните и икономическите реформи. И трябва да проявим воля и да постигнем това за България днес", категоричен бе лидерът на социалистите в Пловдивска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама