1 млн. лв. ще струва ремонтът на изгорялото училище в Карнобат

07:41, 15 юни 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Карнобат публикува обществена поръчка за аварийно възстановяване на щетите от стихийно възникналия пожар в основната сграда на местното ОУ "Христо Смирненски". Прогнозната стойност на поръчката е 971 630 лв. без ДДС, показа проверка на Topnovini.bg.

В Решението за откриване на процедурата пише, че изпълнението на строително-монтажните работи ще се извършва съгласно одобрен инвестиционен проект, в съответствие с изискванията и указанията на възложителя и при спазване на всички действащи технически нормативи.

За извършване на ремонтните дейности е отправена покана за участие в процедура по договаряне без предварително обявление до фирмата "Партньори - А.Т." ЕООД, гр. Карнобат.

Огнената стихия избухна на 23 март тази година. Пожарът, съпроводен със силен вятър, унищожи изцяло покрива на училището. Ведно с покривната конструкция от пожара са унищожени и компрометирани стоманобетоновия пояс на II етаж; дограмата (врати и прозорци) на целия II етаж; настилките в коридорите и класните стаи на целия II етаж, а от гасенето на пожара са унищожени и настилките на I етаж; мазилките по стаите и коридорите и на двата етажа; частично е нарушена външната топлоизолация и мазилките по фасадата; изцяло са унищожени улуците и водосточните тръби; отоплителните радиатори на II етаж, както и тръбите на отоплителната система.

Сградата на ОУ „Христо Смирненски” е строена в началото на миналия век. В периода 2010 г.-2011 г. се извършва реконструкция на училището по Оперативна програма „Регионално развитие“ (2007-2013). На практика пожарът изпепели вложените европейски средства за модернизацията на школото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама