Цвети Стоянова изпитвала страх, но не казвала от какво. Отказвала да тренира

08:42, 15 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цвети казваше, че изпитва страх, но не казваше от какво. Заведохме я при психолог, който каза, че няма симптомите на депресия. Говорихме и с нашия лекар.

Това каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева. Тя се включи на живо в ефира на бТВ от Тел Авив, където се провежда Европейското първенство, за даде подробности около живота на Цветелина Стоянова – състезателката от ансамбъла, която вчера направи опит за самоубийство. В момента тя е в много тежко състояние.

„Само един Господ знае какво е било в главата на това дете, за да направи такова нещо“, каза Раева. През последния повече от месец и половина Цвети е започнала да дава индикации, че не иска да тренира повече.

„Това е едно дете, което безкрайно много е обгрижвано. Никаква причина видима или невидима не е имало“, убеден е председателят на БФХГ.

По думите ѝ Цвети е живеела с отбора през по-голямата част от времето. Имала баба, брат и приятел, която са се грижи за нея и много я обичали. Тя не е била в състояние, в което иска да се откаже от отбора.

Илиана Раева е категорична, че Цвети е била тази, която не искала да замине за Тел Авив.

„Надявам се това да се спре спекулациите. Всички сме в шок. Цвети Стоянова категорично отказа да тренира. Тя отказваше да пътува за Испания Световната купа. След състезанието в София каза, че повече не иска да се състезава. Каза, че не може да спи добре и има болки в корема“, разказва Раева.

Били са ѝ направени пълни изследвания във Варна, които не са показали проблем.

„Не искаше да тренира – нормално и естествено е никой да не приеме сериозно това, защото оставаха 3 дни до световното“, посочва Илиана Раева. Цвети е отишла в министерството при нея и ѝ я помолила за разбиране за това, че не иска и не може да тренира. Раева се е опитала да я разубеди. Отношението към Цвети винаги е било по-специално, защото като е била малка майка ѝ е починала.

„Дойде вкъщи – спа една вечер при нас и сутринта тренира добре, а следобед каза, че не иска да играе. Опитахме се да разберем каква е причината. Тя няма конфликт с приятеля си и с момичетата. Те направиха и невъзможното да я върнат в отбора, но тя отново е отказа“, продължава председателят на БФХГ.

Раева дори ѝ е предложила да пътува с отбора до Израел, но Цвети е отказала.

„Брат ѝ е безкрайно грижовен – два пъти се видяхме с него. Той беше много притеснен и решихме, че след като не иска да тренира, можем само да ѝ помагаме. Тя беше разстроена, но нямаше причина за това“, убедена е Илиана Раева.

„Цвети е едно прекрасно и весело момиче. Била е по-чувствителна и се е притеснявала, но не до такава степен. Това е чисто спортно вълнение и не ни е давало повод да мислим, че може да се стигне до тук. Пълен абсурд е да се търси причина за действията ѝ в тежките тренировки. Спортът можеше да е единственото, което да я изкарат от това решение“, обяви Раева.

Цвети я е прегърнала и целунала преди заминаването. Пожелала е успех на всички момичета по телефона.

„Отборът е в много тежко състояние. За нас няма смисъл да питате – ние сме тук да излизаме от тази ситуацията. Момичетата отказваха категорично да играят, но аз ги попитах какво би искала Цвети, защото когато взе решението, ми се обади и каза нали ще ми простите. Аз ѝ казах, че няма какво да ѝ прощавам и да не чувства вина. Тя е поискала прошка и от момичетата“, спомня си Илиана Раева.

Тя определи ситуацията като едно огромно изпитание за всички нас. Резервата Любомира също имала нужда от огромна подкрепа. „Тук имаме огромна съпричастност от всички отбори и колеги“, допълва тя.

„Единственият начин, по който можем да ѝ помогнем, е да ѝ покажем борба, с която да оцелее. Да спрат спекулациите, че е била гонена – това са толкова грозни и гнусни неща, които се говорят. Аз вярвам, че Цвети ще продължи да е част от нашия отбор. Аз ѝ казах, че здравето ѝ е най-важното нещо“, завърши Илиана Раева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама