Ваканцията на учениците от Разград ще бъде разнообразена с инициативата "Еко лято"

09:33, 15 юни 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ваканцията на учениците от Община Разград и тази година ще бъде разнообразена с инициативата "Еколято", съобщиха от местната управа.

Общинската програма за екологично възпитание на подрастващите се осъществява от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, съвместно с общината. Инициативата включва трудова дейност, която ангажира участниците с конкретни задачи за по-добра градска среда и възпитание на грижливо отношение към природата.

Инициативата е обезпечена с 4 хил. лева. В нея ще бъдат обхванати 120 ученици от пети до десети клас в три смени. Първата е от  4 до 15 юли, втората – от  18 до 29 юли и  третата – от 1 до 12 август.

Записването за участие е в Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Всеки участник ще получи тениска с лого на кампанията и работни материали, а паричната награда за отработена пълна смяна е в размер на 30 лева.

Съвместно с БЧК и ОД на МВР ще бъде организирана Детска академия по безопасност в края на всяка смяна. Планът на инициативата включва също така здравни беседи със специалисти от Регионална здравна инспекция и Превантивно-информационен център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама