Хванаха 7 пияни шофьори и 7 без книжка по пътищата в Търговище

09:36, 15 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
296 шофьори са проверени за алкохол по пътищата в Търговище в рамките на една седмица, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Това е станало в рамките на проведена полицейска операция, част от акция на Европейската организация на службите  „Пътна полиция“/TISPOL/.

От там отчетоха, че една от трите основни причини за възникване на тежки пътни инциденти с голям брой пострадали в тях е именно управлението на моторни превозни средства от водачи, употребили на алкохол, наркотични и други упойващи вещества.

За горепосочения период от време проверките в България се осъществяваха в рамките на предварително планирани специализирани полицейски операция, реализирани по метода „широкообхватен контрол“.

По време на тези проверки освен по гореспоменатите акценти бе осъществяван контрол и относно наличието на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Полицейските служители в Търговищко са констатирали 7 случая на управление на МПС от водачи с наличие на алкохол в издишания от тях въздух над 0,5 промила.

В 6 от случаите на съответните водачи са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, а в един от случаите срещу водача е образувано бързо производство, тъй като установеното наличие на алкохол в издишания от него въздух надвишава 1,2 промила.

По време на проверките служителите на „Пътна полиция“ са установили други 7 случая на управление на автомобили от неправоспособни водачи. На шофиралите, без да притежават свидетелство са съставени актове.

Полицейските служители са съставили и 11 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането на водачи, шофирали без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама