Посланикът на Франция гостува на учениците от Езиковата гимназия в Добрич

10:10, 15 юни 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан е на посещение в Добрич и посети Езикова гимназия „Гео Милев“.

Той бе посрещнат от директора на учебното заведение Милена Иванова. След това се срещна и разговаря с преподавателите по френски език. Посети и две от френските паралелки в гимназията.

Посланикът сподели, че това е второто му посещение в Добрич. При първото е имал среща с тогавашния кмет Детелина Николова и е посетил музея в града, от който е много впечатлен.

Тогава не е имал възможност да посети гимназията, в която има паралелки с изучаване на френски език. Затова в края на мандата си е решил да го стори. Заслужава си един френски посланик да показва, че има интерес да се срещне с децата, които учат френски език. Да им покажем, че за нас е важно това, което те правят. Както и, че това ще бъде полезно за тяхното бъдеще, сподели посланикът.

На срещата с учениците Ксавие Лапер дьо Кабан искаше да знае какво ги е накарало да решат да учат френски език. Той обясни на децата, че в България има университети, които предлагат изучаване на различни  дисциплини и на френски език, което ще им позволи да съхранят знанията си по езика, докато следват. А, и по този начин ще могат да останат в Родината си. „Можеш да завършиш висшето си образование, без да напуснеш страната, без да живееш в чужбина. Да си в България и да учиш на френски е добре, по-евтино е, а и да учиш в своята страна не е лошо. България е хубава страна, приятна“, сподели дипломатът пред учениците.

За госта бе интересно дали сред учениците от френските паралелки има такива, които са живели във Франция, както и дали са посещавали страната.  

Посланикът не знаеше дали днес ще има време да се срещне и с кмета на Добрич, но изрази надежда да има още едно посещение в града и тогава това да се случи.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама