Пловдив посреща водещи професионалисти от сферата на дизайна

10:54, 15 юни 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Дизайнът, който помага. Дизайнът, който е иновативен и алтернативен. Дизайнът, който променя животи и светове. Дизайнът, който е отворен и достъпен за всички. Дизайнът, който е в услуга на обществото" - това са основните теми на тазгодишното издание на професионалния форум, част от международния фестивал ONE DESIGN WEEK 2016.

Форумът, който ще се проведе на 18-ти юни в Пловдив, Дом на Културата "Борис Христов", по традиция събира водещи експерти от сферата на дизайна, представяйки различни гледни точки и иновативни проекти.

Тази година в България пристигат шестима лектори, които представят световни практики и актуални тенденции в сектора. Специално в България пристига Алис Ростърн - най-изтъкнатият, забележителен и актуален критик по темата дизайн. Тя изследва история на дисциплината, съпоставя важни събития/течения с техни отражения в настоящето и прогнозира бъдещите им влияние. Ейске Тачикава е основател на мултидисциплинарното студио Nosigner. Той е представител на новото поколение японски дизайнери, които с работата си целят да предизвикат социални иновации. Неговите проекти се радват на международно признание и множество награди. Сред участниците са още Адам фон Хафнер, Питър Мариголд, Стивън Серато и Пийтер-Ян Пийтерс

Модератор е Матилда Кжиковски -  дизайнер, куратор, съ-основател и един от директорите на Depot Basel - пространство за съвременен дизайн в Швейцария.

Фестивалът се организира от Фондация "Едно за Култура и Изкуства" в партньорство с Община Пловдив и "Фондация Америка за България". Темата на осмото издание на фестивала е "– Мога ли да помогна?" и чрез нея ONE DESIGN WEEK 2016 ще разтвори рамките на съвременния дизайн и ще накара публиката да го съзира навсякъде около себе си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама