Танева се обясни и пред депутатите за европарите

11:00, 15 юни 16 / Политика 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Земеделският министър Десислава Танева дойде на крака в парламента, за да се обясни и пред депутатите за европарите по Програмата за развитие на селските райони. От БСП вчера заявиха, че България ще загуби 1,1 млрд. лева заради невъзстановени средства по програмата.

„Чувствам се длъжна пред вас да покажа документи и да ви информирам с цифри, за да разсея всякакви притеснения, че има спрени пари по програмата. Нито е спряна, нито имаме изисквани 1,1 млрд. лева“, подчерта Танева.

Тя показа от парламентарната трибуна платежни от тази сутрин, с които били възстановени поредните пари за Програмата за развитие на селските райони. „Вчера, когато за първи път се появи тази информация, междувременно разплатихме нови 56 млн. лева. Oт датата на писмото от април до днес са разплатени близо 200 млн. лева. Можеше ли тази сутрин да бъдат възстановени пари, ако програмата беше спряна?“, запита земеделският министър.

Танева уточни, че става въпрос за писмо, пристигнало на 9 юни, което касае доклада на сертифициращия орган за разплащанията през миналата година. „Писмото казва, че сметките няма да бъдат изравнени към 31 май, но това означава приемането на доклада“, добави тя и призова, БСП да приеме зам.-министъра Васил Грудев, който ще предостави всичко това, което Танева представи.

„Търсили сме реалните решения. Земеделието е национална политика, не на тази или онази партия. Трябва ли дребните ни политически амбиции да стават повод да се компрометира доверието към българската земеделска общност?“, запита земеделският министър. 



Платежното нареждане от тази сутрин, показано от министър Танева

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама