В Слънчев бряг бесни от информациите за мръсни плажове, обявяват ги за антинационална политика

11:03, 15 юни 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съюзът на собствениците – Слънчев бряг категорично възразява срещу зачестилите напоследък негативни публикации за състоянието и чистотата на плажовете по нашето Черноморие.

В отворено писмо до медиите от Управителния съвет на организацията заявяват, че тенденциозно и злонамерено се афишира в публичното пространство, че плажовете ни са замърсени и не отговарят на световните стандарти за чистота и качество на плажните услуги.   

„Недопустимо е да се правят изводи и подобни заключения за цялата плажна ивица на базата на единични случаи. Недопустимо е в разгара на летния туристически сезон да се настройва както българската общественост, така и чуждестранните гости и да се омаловажава и принизява българският туристически продукт. Това не само е антиреклама, но и антинационална политика“, пише в депешата (вижте пълния текст в прикачения файл).

От сдружението посочват, че плажната ивица на Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста, носител е на международната награда „Син флаг”. Курортът притежава тази награда заедно с 2311 плажа и 605 яхтени пристанища в Европа, Карибите, Мароко, Канада и Южна Африка.

От Съюза настояват за обективно отразяване на реалността такава, каквато е, и апелират към всички институции и средства за масово осведомяване да ценят и уважават както природата, така и усилията на бизнеса за икономически просперитет в туризма ни.

Припомняме, че преди два дни беше забранено къпането в морската вода на Офицерския плаж във Варна. Причината за това е повишеното два пъти ниво на ентерококи и ешерихия коли във водата.

Преди десетина дни се появи информация, че морето в Лозенец е сред най-мръсните плажове у нас. Оказа се, че са цитирани данни от миналата година, когато се получи проблемът с изтичането на фекални води в морето. През тази пролет правителството отпусна над 700 хил. лв. за модернизация на пречиствателната станция, за да не се получават повече подобни инциденти. Местните хотелиери обаче са обезсърчени от съобщенията за мръсна вода и заявяват, че те веднага се отразяват в негативна посока върху резервациите от туристите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама