Започна приемът на кандидатстудентски документи в ШУ

11:09, 15 юни 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приемът на кандидатстудентски документи в Шуменския университет “Еп. Константин Преславски” (ШУ “Еп. Константин Преславски”) започна и ще продължи до 4 юли. Това каза за Topnovini.bg заместник ректорът по кандидатстудентска дейност доц. Константин Константинов.

Тази година бъдещите висшисти ще се борят за 1398 места държавна поръчка в 67 специалности и 310 места платено обучение.

За първа година висшето учебно заведение предлага специалностите труд и техника с предприемачество, география в комбинация с регионална политика, и магистърска степен по геодезия направо след средно образование. За първи път ШУ предлага на новите студенти и специалност история със западен език по избор и български със западен език.

Таксата за явяване на изпит е 15 лева, а комплект документи за записване струва 20 лева.

Семестриалните такси се запазват на нивата от миналата година, като най-скъпата специалност е национална сигурност – 475 лева за семестър, а най-евтини са педагогическите специалности – 175 лева за семестър.

През новата учебна година с между 25% и 30% държавата е орязала приема на ШУ в специалностите туризъм, растителна защита и социални дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама