Щом ВСС казва, че реформата е лоша, значи може би е добра, казва Ксавие дьо Кабан

11:21, 15 юни 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фактът, че Висшият съдебен съвет сега е казал, че, според него, съдебната реформа не е добра, може би е знак, че тя е добра. Това каза пред журналисти в Добрич посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан.

Според него, възможно е, във ВСС и в съдебните структури не са имали достатъчно време да разгледат проекта на Закона за съдебната власт. Дипломатът счита, че министърът на правосъдието е работила доста добре, провела е консултации с всички институции и с гражданското общество. Изразявайки мнението и на своите европейски колеги, той сподели, че съдебната реформата се развива в добра посока.

„Да се привличат туристи не е въпрос а шанс, а на работа. Ако искаш чужди туристи да посещават твоята страна, трябва да им я покажеш. Затова трябва България да инвестира в реклама във Франция“, каза още посланик Лапер дьо Кабан. И допълни, че като парижанин никога в своя живот не е виждал и един афиш, който да рекламиа туризма в България. „Така че, ако българите искат да имат френски туристи в България, трябва да рекламират. Иначе конкуренцията е много силна и туристите ще ходят в други страни – Хърватия, Гърция, Турция“, каза дипломатът.

И допълни, че подобна е ситуацията и по отношение на френските инвестиции у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама