Пускат тролейбус 86 до два дни, корабчето „Белла“ остава

11:27, 15 юни 16 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тролейбусната линия 86, която свързва „Аспарухово“ с „Почивка“, ще бъде възстановена най-късно до два дни. Това съобщи днес кметът на Варна Иван Портних. За жителите на района остава и възможността за ползването на морски транспорт. „Проведохме разговори с колегите от Община Белослав, на които използвам случая да благодаря за съдействието. Постигнахме договорка корабчето „Белла“ да продължи да превозва пасажери от Морска гара до Аспарухово. Успоредно с това Община Варна вече пише процедура за закупуване на корабчета, защото идеята беше да възстановим водния транспорт такъв, какъвто го помним преди години. Това беше и дългосрочната идея - да придобием от държавното предприятие „Рибни ресурси“ и кейовата стена в „Аспарухово“. Обновлението на Аспаруховия парк, изграждането на рибарското пристанище, на атракционното рибарско селище са все предпоставки за развитието на една такава морска връзка“, добави още Иван Портних.

За няколко дни през юли обаче корабчето няма да бъде във Варна. „Единствено в краткосрочен план - между 1 и 11 юли, заради планов ремонт на ферибота, „Белла“ ще се върне в Белослав. През останало време ще продължи да си изпълнява курсове в акваторията на залива по сегашния график“, каза кметът.

Той обяви, че нас 70 милиона лева ще бъдат инвестирани в „Аспарухово“. „Той е един от районите на града, който има огромен потенциал - широка плажна ивица, огромна зелена паркова зона. Всички останали дадености на района предполагат едно такова развитие. Над 70 милиона лева ще бъдат инвестирани през следващата година в „Аспарухово“. С министър Павлова ще инспектираме полагането на водопровода по „Мара Тасева“ и по „1-ви май“. Непосредствено след това ще бъде направена цялостна рехабилитация на основните булеварди в района. Готов е градоустройственият план на „Аспарухово“. Около 5 милиона лева инвестиция предвиждаме там. Традът се разраства и в посока юг, така че вярвам, че след една година обликът на „Аспарухово“, успоредно с промяната облика на моста, ще бъде съвсем различен“, каза също Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама