28 г. затвор и 800 хил. лв. кръвнина искат за убийството на Небаат от Шумен

11:36, 15 юни 16 25 928 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 години затвор при строг режим за Веселин Чуфудов поиска шуменската прокуроратура по време на процеса за убийството на Небаат днес. Делото се гледа по съкратено съдебно следствие и присъдата ще бъде обявена в 14.00 часа.

Подсъдимият Чуфудов призна фактите в обвинителния акт, но отказа да дава обяснения.

Той е обвинен, че на 11 август 2014 година в Шумен умъртвил с особена жестокост Небаат Салимова.

От документите по делото става ясно, че двамата са имали връзка.

През април 2014 г. Чуфудов заминал в Бургас, където започнал работа. Купил кола и наел жилище в Шумен на ул. „Ален Мак”, където се срещал с жертвата.

На 11 август били заедно в квартирата, когато той посегнал на живота на Небаат.

Жената е била наръгана 13 пъти с нож, от които три се оказали фатални. Ден след това той избяга в Турция, където бе задържан и след това предаден на българските власти.

Небаат е майка на три деца. Днес в съда бяха мъжът й, тримата й сина и баща й. Те поискаха общо 802 000 лв. кръвнина.

Прокурор Орлин Куздов поиска 28 години затвор за обвиняемия, които той да излежи при строг режим.

Множество експертизи сочат, че именно Чуфудов е извършителят на убийството, каза прокурорът и допълни, че Чуфудов е признал пред турски съд за деянието. На мястото на престъплението са открити негови ДНК следи, както и на жертвата.

Според разпитите на свидетели веднага след убийството той е споделил за него на няколко души, включително на работодателя си в Бургас. Чуфудов заявил, че възнамерява да избяга в Турция, тъй като страната не е в Еропейския съюз и по-трудно ще бъде открит.

Адвокатът на обвиняемия Геновева Христова поиска от съда присъдата да бъде близка до минимума от 15 години. Тя подчерта, че Чуфудов е с чисто съдебно минало и няма противообществени прояви. Защитникът обърна внимание, че след бягството в Турция той се е предал сам и е признал за стореното. Това, че той не дава обяснения за убийството тя обясни със запазване на уважение към убитата от страна на Чуфудов.

Пред съда самият Чуфудов заяви, че съжалява за стореното.



Съжалявам, че го направих и че оставих едно семейство без майка и обърках живота на много хора, каза той и допълни, че не е планирал убийството. Мъжът добави, че сам не може да си обясни как се е случило всичко.

Чуфудов поиска от съда присъдата му да бъде в размер на 18 години затвор.

Присъдата ще бъде обявена в 14.00 часа от 5-членен състав на Шуменския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама