Потвърдиха членството на Котелска община в Асоциацията на общинските гори

11:45, 15 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заседание на Управителния съвет на Асоциацията на общинските гори / АОГ /се състоя в Сливен, ръководено от  кмета Стефан Радев, който е  председател на съвета на АОГ. На заседанието бе потвърдено членството на Община Котел в Асоциацията.

Членовете на УС утвърдиха програма за провеждане на поредица обучения на експерти от общините, членове на асоциацията, за ролята и мястото на общините в процеса на изработване на областните планове за развитие на горските територии.

Целта на семинарите е ръководителите на общините да се запознаят с особеностите  при  формирането на регионалните горски политики,  като реален израз на засилване значението на местните власти  в регулирането на обществените отношения. Всяка община трябва да изработи собствена документация, която да бъде обобщена в областните планове, посочи изпълнителният директор на АОГ Тихомир Томанов.

Членовете на УС решиха да се проведе съвместно заседание с президентския съвет на Федерацията на европейските горски общини /ФЕКОФ/ през октомври в Созопол. Томанов предостави информация за подготовката на форума в нашата страна.

В Асоциация „Общински гори" членуват 59 общини. Учредена е през 2008 година. Асоциацията  е сдружение на общините – собственици на гори в Република България и подпомага за решаване на проблемите в общинските горски фондове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама