Изгубени в превода БСП дадоха назад за "спрените пари" от Брюксел

12:21, 15 юни 16 / Политика 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От БСП обърнаха палачинката и след среща с зам.-министъра на земеделието Васил Грудев заявиха, че не били казвали, че има спрени пари, а че имало опасност сериозна сума да бъде загубена. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от левицата Иван Иванов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Установените пропуски ще продължат да съставляват основата за финансовите корекции, които следва да се приложат спрямо извършените разходи, ако подходящи корективни мерки не бъдат изпълнени. Говорим за средства, които има опасност да бъдат искани обратно от българския бюджет.

Има сериозна опасност сериозна сума да бъдат загубена. Няма спрени пари, а опасност“, уточни депутатът от левицата. Той посочи, че тезата им се базирала на писмото от ЕК, от което разбрали, че има опасност да се връщат пари. Все пак народният представител призна, че е имало и различна интерпетация на превода.

От своя страна Грудев също потвърди думите на Танева от по-рано днес, че няма спрени пари по програмата, както и наложени санкции и опасност от загуба на милиарди. Той бе категоричен, че парите са възстановени на страната и е несериозно да коментират потенциална санкция за нещо, което от три месеца е по сметките на държавата.

Според него от БСП интерпретирали писмо, което не разбрали, защото било на „брюкселски чиновнически език“. „Темата с еврофондовете няма да бъде използвана като евтин предизборен трик. Има писмо, в което се изисква допълнителна информация от сертифициращия орган. Риск от загуба на 1 млрд. лв. няма. Надявам се, че всеки има своята съвест“, коментира още зам.-министъра на земеделието. 

Припомняме, че вчера от БСП заявиха, че България ще загуби 1,1 млрд. лв. по Програмата за развитие на селските райони. Днес от парламентарната трибуна бе прочетена и декларация от името на левицата, в която отново се отправиха остри критики към управлението. Те бяха категорични, че българия ще загуби евросредствата, тъй като от ЕК имали критики към работата на Държавен фонд "Земеделие". Това накара земеделският министър Десислава Танева да дойде на крака в парламента и да обясни пред депутатите, че всъщност няма никакви спрени евросредства и парите се превеждат по сметките на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама