Новото класиране за детските ясли във Варна излиза на 1 юли

12:22, 15 юни 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес електронната система за прием в детските ясли е настроена съгласно измененията в правилата за прием, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Всички родители, регистрирали заявление преди днешна дата, могат да редактират данните през профила си в сайта за приема. Класирането за целодневен прием, смесени групи, ще бъде на 1 юли. Свободните места по ясли ще бъдат публикувани на 20 юни на електронната страница kg.varna.bg, в разделите „Новини“ и „Предстоящо класиране“. Регистрацията и редакцията на заявленията ще се допускат до 23,59 ч. на 28 юни.

Измененията в правилата за прием в общинските детския ясли бяха приети с решение на Общинския съвет. Добавени са две нови предимства, които носят по една точка - за деца на неизвестни родители, и за деца, отглеждани в семейството с други деца с тежки заболявания - със 70 и над 70 процента увреждания.

Отпада задължителният избор на три детски ясли, родителите вече трябва да посочват задължително само едно детско заведение. По избор те могат да кандидатстват в до 10 ясли на територията на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама