Забавното лятно четене отново събира най-младите читатели в Разград

12:24, 15 юни 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционната вече инициатива на Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград "Читалня под небето" ще отвори отново врати за любителите на четенето и игрите на открито, съобщиха от културната институция.

Официалният старт на шестото поред издание на проявата ще бъде даден утре от 10.30 часа. Празникът ще премине под мотото "Виртуална стая на приказките".

До началото на септември малки, големи и още по-големи момичета и момчета ще имат възможността отново да четат и да се забавляват под открито небе в градинката на детската площадка до библиотека. Заниманията ще се провеждат от 9 до 13 часа в дните вторник, сряда и четвъртък. С помощта на библиотечните специалисти малките читатели ще открият интересни герои от непознати за тях увлекателни и провокиращи фантазията им книги. Интересните четива ще се редуват с различни занимателни игри, освен това децата ще имат възможност да развихрят въображението си на белия лист.

В същото време на 16 юни в Детския отдел на библиотеката ще започнат летни занимания за най-малките под наслов „Весела приказна ваканция”.

Всеки понеделник от 10  до 12 часа малчуганите ще четат любими произведения от детски автори, а вторниците от 15 до 17 часа ще има ателие „Приказки в картинки”.

Всяка сряда от 15 до 17 часа ще се организират детски филмотеки, а всеки четвъртък в същите часове разградските деца, както и гостуващите от други градове на страната и от чужбина техни връстници ще могат да се включат в творческата работилница „С фантазия и сръчност”. Петъчните дни са предвидени за забавни игри, които ще се провеждат от 15 до 17 часа.

Директорът на регионалната библиотека Женета Александрова сподели, че със всяка изминала година интересът към инициативата „Читалня под небето” става все по-траен и се отбелязва все по-голяма посещаемост. Тя заяви, че в лятната читалня идват родители с бебета, на които показват различни книжки и илюстрации, деца от детски градини и предучилищна възраст и по-големи ученици, които участват в инициативата под формата на доброволци. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама