Започна ремонтът на бул. "Княгиня Мария-Луиза" в Пловдив, вдигат паркиралите коли

13:10, 15 юни 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна реконструкцията на бул. "Княгиня Мария-Луиза" в участъка от бул. "Източен" до църквата "Света Петка" в Пловдив. Символичната копка днес направи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Дейностите ще се осъществят на три етапа. Първо ще бъде преасфалтирано северното платно в рамките на около 20 дни. След фрезоването ще се види на кои места основата е слаба и ще се реконструира, след което ще бъде нанесен асфалтът, за да може във времето да няма пропадания. След това ще бъде асфалтирано и южното платно и накрая ще се приключи с цялостна реконструкция на кръстовището с бул. "Източен", както и частта от ул. "Стойчо Мушанов" до бул. "Княгиня Мария-Луиза". Изпълнител на ремонта е "Пътинженеринг".

На следващ етап ще бъдат ремонтирани и тротоарите. Ремонтът на булеварда включва и вкарване в ниво на дъждоприемните шахти и подмяна на всички капаци. "Опитът показва, че когато започне ремонт, излизат много "подводни камъни" - слаби участъци, и се налага подмяна на пътното ниво. Затова и в момента не може да се кажа колко ще е крайната цена на този обект", уточни Стаменов.

Докато трае реконструкцията няма да може да се паркира по цялото продължение на участъка, напомни районният кмет и апелира гражданите да не оставят колите си. От утре, ако има спрели автомобили в тази отсечка, те ще бъдат репатрирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама