Цацаров ще проверява корумпирани ченгета в Бургас

13:10, 15 юни 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре и вдругиден главният прокурор Цацаров и двама негови заместници ще пристигнат в Бургас. Те ще извършат проверка на всички сигнали за страстване на наркобизнеса с полицията или други правоохранителни органи.

Това стана ясно от думите на говорителя на Върховна касационна прокуратура (ВКП) Румяна Арнаудова пред БНТ, съобщи clubz.bg. Цацаров и заместниците му ще проведат "работни съвещания" с всички наблюдаващи прокурори, които работят по "знакови дела" в региона - не само свързани с Очите.

Арнаудова съобщи, че ще бъде проверено има ли сигнали за полицейски служители и какво отношение е взето по всеки един от тях.

След едноседмично разследване на стрелбата в Слънчев бряг говорителят на главния прокурор обобщи, че след ареста на 19 души към момента има едно обвиняемо лице с мярка за неотклонение „задържане под стража”, едно починало лице и двама пострадали, като единият е Димитър Желязков–Митьо Очите.

Изключително сложна е фактическата обстановка и без експертиза на вещите лица прокуратурата не може да предяви обвинения и да задържи лица, обясни Арнаудова. Тя добави, че експертите трябва да дадат отговорите на въпросите, които поставя прокуратурата – кое лице кое оръжие е носило, колко изстрела, къде са били насочени, кого са наранили, за да се установи кой е извършил престъпното деяние.

Румяна Арнаудова отбеляза, че версията “спор за наркоместа” винаги е във фокуса на вниманието в случаите, “когато има деяния, свързани с разпространение, употреба, държане на наркотични вещества”.

Разследващите са направили до вчера 4 огледа на местопроизшествието, гилзите, иззети от мястото са между 20 и 30, прибрани са 4 оръжия, с едно от които е извършено убийството. Всички те обаче са законно притежавани.

Арнаудова се похвали, че анализите на държавното обвинение сочат, че от миналата година са се увеличили случаите на разкрити, доказани и наказани случаи на наркоразпространение в Слънчев бряг. Тя допълни, че нямат информация - каквато излиза по медиите, полицията да закриля този черен бизнес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама