Оглеждат щетите от поройните дъждове, 70 души чистят улиците и отводнителните шахти

13:30, 15 юни 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
70 служители на общинското предприятие „Зелени системи” чистят улиците и отводнителните шахти във Велико Търново. Канализационните съоръжения бяха затлачени с пясък и чакъл заради поройните дъждове през последните дни.. Почистването на шахтите е цялостно – първо се обработва повърхността им, а впоследствие предстои отварянето им, за да могат да поемат по-големи количества вода.

Най-засегнат от рекордното количество валежи през вчерашния ден бе районът около пешеходния мост в квартал „Чолаковци. По-голямата част от пясъка, чакъла и калта вече са изчистени, използва се и специализирана техника. Нерегламентираното изхвърляне на битови отпадъци и автомобилни гуми край пешеходната пътека между кварталите „Бузлуджа” и „Чолаковци” е създало изкуствени прагове пред оттичащата се по склона вода. Екипи на дружеството хидрооператор също работят на място.

 Експерти от Общината бяха на място в кварталите „Чолаковци”, „Бузлуджа”, „Зона В” и в други части на града. Пясъкът и чакълът по улиците вече са премахнати. Обезопасено е пространството около частично съборилия се зид по улица „Цветарска”. При подаване на сигнали в Общината за поражения в наводнени имоти експертите ще огледат и тяхното състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама