Юрист оглави Обществения съвет към фонда за лечение на деца

13:37, 15 юни 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството назначи юриста Теодора Иванова за председател на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца“, съобщават от пресслужбата на МС. Тя заема мястото на Ева Жечева, която бе освободена наскоро като шеф на Държавната агенция за закрила на детето.

Теодора Иванова работи в Държавната агенция за закрила на детето от 2001 г. като последователно заема различни длъжности като ръководител на Инспекторат и главен директор на Главна дирекция „Контрол по правата на детето“. Към настоящия момент е главен секретар на агенцията.

Общественият съвет е консултативен орган към директора на Център „Фонд лечение на деца“, който го подпомага при взимането на решения за организационно и финансово подпомагане на лечението на деца и гарантира публичност на действията на фонда, напомнят от МС.

Отскоро фондът е и с ново ръководство, след като бившият директор Павел Александров и девет негови колеги бяха арестувани при показна спецакция. Към момента резултати от разследването почти не се съобщават.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама