Нова мода: Крадат пътни знаци и правят каруци в Шуменско

13:40, 15 юни 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новата тенденция от вандализма по пътищата в област Шумен е кражбата на металните стойки на пътните знаци по междуселските отсечки. Откраднатите тръбни елементи се използват за направата на каруци.

За тревожната нова мода информира днес началникът на сектор “Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР Светослав Иванов. Той присъства на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Черната статистика на МВР показва, че за 2015 г. са засечени 23 806 пътни нарушения, съставени са 16 194 фиша и са издадени 5 189 акта.

Най-критичните зони от уличното движение в Шумен остават булевардите “Симеон Велики”, “Ришки проход”, входовете и изходите на града.

Лошо е състоянието на маркировките по отсечките ремонтирани по ИСПА 2. В момента се извършва освежаване. Предстои направата на повдигнати пешеходни пътеки на места, където шофьорите често карат с превишена скорост.

В общините нови пазар и Каспичан липсват генерални планове за организация на движението, стана ясно още на днешната среща.

Незаконните таксита в Шумен продължават да внасят смут в движението по улиците и създават реални предпоставки за тежки катастрофи. Най-често нелегалните коли са засичани между 17 и 18 часа край автобусните спирки около Градската градина, кооперативния пазар, Новата поликлиника и улица “Алеко Константинов”.

Комисията приключи заседанието си с приемане на решение до 1 юли кметовете на общини в Шуменско да уведомят писмено областният управител за набелязаните мерки  за обезопасяване на районите около училища, забавачки и детски площадки, като там трябва да се постави маркировка, пътни знаци и лампи. До края на септември мерките трябва да се изпълнят.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама