Русенската болница получи ново голямо дарение от Малтийския орден в Швейцария

13:47, 15 юни 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес болницата в Русе получи от Швейцария голямо дарение от електрически болнични легла, матраци и друго болнично обзавеждане, съобщават от лечебното заведение. Помощта се организира от Посолството на Република България в Конфедерация Швейцария и се предоставя от  Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, с която посолството в Берн от години поддържа изключително ползотворни контакти.

В рамките на това сътрудничество, посолството на Република България в Берн осигури вече хуманитарна помощ за 7 български болници - Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София” гр. София, МБАЛ Казанлък, МБАЛ Силистра, МБАЛ „Света Анна” във Варна, болница Пирогов, Александровска болница, ВМА, и МБАЛ Елин Пелин.

Дарителската акция  се осъществи край гр. Винтертур, като в нея с доброволен труд ще се включат и наши сънародници, живеещи в Швейцария. Организацията по доставка на дарението до болницата в Русе се реализира  и със съдействието на областната организация на БЧК Русе.

Фондация „Помощ и Подкрепа”. Това е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария. Основана е през 1994г, като само за последните две години организацията е изпратила по целия свят над 170 TIR-a и 16 корабни контейнера хуманитарна помощ с общ обем на д 10 000 куб.м. и тегло над 2.800 тона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама