Затвор за водач без книжка, причинил смъртта на жена в Пловдивско

13:50, 15 юни 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет години затвор получи Рашко Христямов, който по непредпазливост е причинил смъртта на Павлина П., като е управлявал "ВМВ" без да има необходимата правоспособност, съобщиха от Пловдивският окръжен съд.

Подсъдимият Дълго поле е признат за виновен в това, че на 03.09.2015 г. се срещнал със свой приятел от село Пъдарско, който живеел на съпружески начала с пострадалата. Уговорката им била с автомобила на Христямов заедно да отидат на сватба в Момино село. Управлявал неправоспособният Христямов.

На връщане от сватбата отново шофирал подсъдимият, който обаче се движел с несъобразена скорост, превишавайки разрешената такава за извън населено място. В началото на Пъдарско, без да намали скоростта, той навлязъл в завой надясно, но поради високата скорост загубил контрол върху управлението и автомобилът напуснал платното за движение, след което се преобърнал по таван и преустановил движението си.

В резултат на това пострадалата Павлина П. изпаднала от купето и след няколко минути починала. По-леки травматични увреждания получили приятелят на Христямов и самият той. Живущи наблизо до мястото на инцидента подали сигнал за случилото се на телефон 112.

Подсъдимият признава изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и делото е разгледано по реда на "Съкратено съдебно следствие".Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама