Хилари Клинтън завърши с победа последната битка за президентска номинация на демократите

13:54, 15 юни 16 / Свят 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за президентска номинация на Демократическата партия Хилари Клинтън спечели последните избори, провели се във Вашингтон, окръг Колумбия. Това е формалният край на надпреварата при демократите.

Припомняме, че миналата седмица американските медии съобщиха, че бившият държавен секретар е получила нужния брой делегати, за да бъде издигната за кандидат-президент.

Издигането на официалната кандидатурата на демократите ще стане на общонационален конгрес на партията, който ще се състои във Филаделфия, щата Пенсилвания на 25-28 юли. Основната цел на форума ще бъде издигането на платформа, която да спре кандидата на републиканците - Доналд Тръмп.

По данни на агенция „Блумбърг”, Клинтън води над Тръмп в предизборните допитвания с 12 процента преднина.

По-рано днес бившата първа дама се срещна с основния си опонент сред демократите – сенатор Бърни Сандърс. Според „Ройтерс”, срещата е преминала „конструктивно”. Предизборните щабове на Клинтън и Сандърс оповестиха, че двамата са обсъдили кампанията за първичните избори, "обединяването на партията и /.../ "опасната заплаха, която Доналд Тръмп представлява за нашата страна".

Появи се и информация, че опонентът на Клинтън е под натиск да се оттегли от надпреварата в полза на съперничката си и да помогне за единството на партията, за да бъде победен кандидата на републиканците Доналд Тръмп, отбелязва "Ройтерс".  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама