Изграждат отводнителни съоръжения в Сливен

13:54, 15 юни 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В Сливен има много невралгични места, някой от тях са такива още от моето детство. Обиколих града след дъжда. На територията на града падна голямо количество вода, изляла се за кратко”, коментира обстановката след проливните валежи кметът Стефан Радев. Той поясни, че за района до кръстовище  „Розова градина” се  предвижда  изграждане на  отводнителни съоръжения.

За ремонт на уличната мрежа в общинския бюджет има заделени 140 000 лева, които са крайно недостатъчни, съобщи  още Радев.

Кметът посочи, че оздравителен  план на общината предвижда  мерки за увеличаване на приходите и намаляване на разходите на администрацията. „Дискусията по оздравителния план ще засегне и този въпрос – за какво харчим милиони и за какво са недостатъчни парите. Всичко, което можем да си позволим е на база на това колко пари имаме. Вариантите са два – или вдигаме данъците драстично и си оправяме улиците, или намаляваме разходите. Не може години наред да харчиш повече от колкото имаш и накрая да се чудиш защо няма пари”, коментира Радев. Оздравителният план се  изготвя в момента и ще бъде представен за одобрение на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама