БСП - Бургас е против исканата оставка на шефа на Общинския съвет

14:00, 15 юни 16 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групата общински съветници на БСП в Бургас няма да подкрепят подписката за оставката на председателя на местния парламент Костантин Луков. Това става ясно от изпратеното от тях до медиите становище. Основният аргумент за това е липсата на ясни мотиви.

„Искаме да припомним, че групата на общинските съветници на  БСП бе единствената, която гласува против избирането на г-н Луков за председател на Общински съвет – Бургас. За нас скандалите между  съветниците на НФСБ, СЕК и председателя на Общинския съвет на Община Бургас са част от проблемите на една управляваща коалиция, която ръководи страната и често взема общи решения на местно ниво“, заявяват местните социалисти.

Те посочват, че за тях е по-важно доколко този орган и общинската администрация решават проблемите на гражданите.

„Ние не приемаме превръщането на Общинския съвет от орган на местно самоуправление в придадък на кмета и общинската администрация, в орган, където не се допуска друго мнение, освен управляващото мнение, а междувременно извън дневния ред остават множеството проблеми на бургаските граждани (липса на реални инвестиции в общината, високи местни данъци и такси, ниска перспектива за професионална реализация, намаляващи доходи и др.)“, коментират още съветниците на БСП - Бургас.

В заключение те добавят, че ще продължават да бъдат активна опозиция в местния парламент и ще защитават интересите на бургаските граждани.

Припомняме, че преди около седмица общинските съветници от Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и Средна европейска класа (СЕК) в Бургас поискаха на извънредна пресконференция оставката на шефа на Общинския съвет Костантин Луков. Те са провокирани предимно от цялостното поведение на Луков  на последното заседание, което се проведе в края на миналия месец. Тогава съветниците от НФСБ и СЕК дори се заканиха да помолят за лично съдействие премиера Бойко Борисов, при положение че ГЕРБ не изтегли от поста му председателя на местния парламент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама