Трима следователи ще разследват наводнението в „Аспарухово“

14:20, 15 юни 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният прокурор на Варна иззе от МВР продължаващото 2 години разследване на наводнението в квартал „Аспарухово“. Така той предприе административни и организационни мерки за срочното му приключване. След проведени няколко работни съвещания на екипа от трима наблюдаващи прокурори е взето решение делото да бъде иззето от разследващите полицаи в ОД на МВР във Варна. С постановление на окръжния прокурор на Варна съгласно правомощията му по реда на НПК е разпоредено разследването да се поеме от екип от трима следователи при Окръжния следствен отдел.

Създадена е необходимата организация всеки от прокурорите съвместно със съответния следовател да предприемат действия по разследването в конкретно определени направления.

Междувременно жителите на „Аспарухово“ се готвят да отбележат с протест наводнението, при което загинаха 13 души. Митинг-шествието, което организират, ще се проведе на 18 юни от 11 ч. Във фейсбук има създадено събитие „Две години ЗАБРАВЕНИ“, където над 100 души вече са заявили, че ще се включат в протеста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама