Общински съветник с питане към кмета за "присвояване на пейки" по централна русенска улица

14:28, 15 юни 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпило питане от общинския съветник Мариета Волф ("Патриотите, ВМРО и Глас народен"), свързано с нейна самостоятелна проверка по улица "Александровска". 

Общинският съветник констатира, че пейките са станали обект на мълчаливо присвояване за ползване от заведенията за обществено хранене. "Разположените около тях маси пречат на гражданите да сядат спокойно, за да отдъхват под сянката на дърветата без да се налага да си плащат съобразна такса престой, като са принуждавани от сервитьорите да поръчват консумация от заведението. Дори да откаже да поръча, гражданинът се чувства изключително неловко, тъй като е или в непосредствена близост до клиентите на заведението, или направо се оказва седнал на тяхната маса", отбелязва Волф. 

Отчита се, че подобен проблем се наблюдава по централните улици от много години, и още през 2011 от ВМРО са отправили запитване към тогавашния кмет Божидар Йотов, без особен резултат. 

В тази връзка Мариета Волф отправя следните питания: 

Първо - дали заведенията за обществено хранене, намиращи се на улица "Александровска", не нарушават Наредба №5, чл.21, т.3, според който търговецът е длъжен да не увеличава заеманата площ извън определената в разрешението. 

Второ - да бъде предоставена за сверка схемата на разполагане на масите на открито на въпросните заведения. Трето - при констатиране на извършено нарушение да бъде известено обществото за предприетите действия и наложената санкция. 

Пълният текст на отправеното питане е достъпен в прикачения документ. Отговор следва да бъде предоставен на утрешното редовно заседание на Общински съвет - Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама