Започнаха ремонти на част от републиканските пътища в Шуменско

14:32, 15 юни 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областното пътно управление в Шумен започна ремонт на републиканските пътища от втори и трети клас в региона. Това обяви на заседание на Областна транспортна комисия експертът от ведомството Евгени Георгиев. Той обаче не посочи стойността на дейностите и общита дължина на пътните настилки, които ще се рехабилитират това лято.

В момента се ремонтира трасето Велики Преслав-Търговище. Ремонтиран е пътят от Каспичан до границата с област Варна.

В много лошо състояние е пътят Шумен-Карнобат, който също ще бъде рехабилитиран, както и отсечката Шумен-Тръница.

За обновяване ще се включат и третокласните пътища Велики Преслав-Смядово, Златна нива-Плиска-Каспичан, Секулово-Каспичан, Никола Козлево-Цани Гинчево, Никола Козлево-Пет могили, Риш-Върбица и др.

Предстои ремонт и на първокласния път Силистра-Шумен-Ямбол.

Трасето на автомагистрала “Хемус” на територията на област Шумен е в добро състояние.

На срещата бе отчетено, че все още не е възстановена автобусната линия Търговище-Велики Преслав, като една от основните причини на превозвачите да не карат по маршрута е била лошото състояние на пътя и малкия брой на пътниците.

Председателят на комисията зам. областният управител Петко Шаренков препоръча за решаване на проблема да се потърси съдействието на кмета на Търговище.

Община Каолиново все още няма договори с превозвачите за междуселските линии, защото няма желаещи фирми. До края на годината ще се обяви нова обществена поръчка.

Във Върбишко две превозвачески фирми обслужват маршрутите между селата. Техните договори са валидни до 20 март 2018 г. Някои от курсовете обаче не се изпълняват в празничните и почивните дни поради липса на пътници. В тези случаи бе препоръчано местната власт да сключва договори с маршрутни таксита.

В община Никола Козлево също няма сключени договори с превозвачи, но населението се обслужва от автобуси, пътуващи от Шумен до градове от други области.

До края на юни ще приключи процедурата по сключване на договори с превозвачи за общинската пътна мрежа в Шумен. В момента фирмите карат с разрешение на областия управител.

Гласувана бе и промяната на часа на тръгването на автобуса от Каолиново за Шумен, като предложението бе това да става в 6.55 ч., а не както до момента в 7.30 ч.

След сигнал от Никола Козлево служители на ОПУ-Шумен са почистили наносите от кал по пътя между общинския център и село Цани Гинчево. Предстои да се почистят канавките и да се отстрани избуялата растителност по пътя Цани Гинчево-Зърнево и Векилски-Пет могили.

До 22 юни кметовете на общини в Шуменско трябва да уведомят писмено областния управител за действащите междуселски автобусни линии.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама