Цяла Франция почете паметта на убития полицай и приятелката му, държавата поема грижите за децата им

14:36, 15 юни 16 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два дни след бруталното двойно убийство на френски полицай и приятелката му, в цяла Франция се проведе минута мълчание в памет на жертвите.

Този акт на жестокост повишава до максимална степен заплахата от тероризъм и повдига много въпроси, пише „Паризиен“.

Убитите от 25-годишния джихадист с връзки с Даеш Лароси Абала, Жан-Батист Салвинг и Джесика Шнайдер бяха почетени с една минута мълчания и от президента Франсоа Оланд във френското вътрешно министерство.

„Знамената пред сградата на ведомството в Париж ще бъдат свалени наполовина в продължение на три дни, за да покажат дългоката емоция, която изпитваме“, каза вътрешния министър Бернар Казньов.

Държавата ще се грижи 3-годишното дете на двойката, което стана свидетел на бруталното убийство и беше пощадено от джихадиста, и полубратчето му на 10 години, съобщи по-рано държавния глава. И двете деца са в шок и с тях работят психолози. Те ще останат под защитата на държавата до навършване на 21-годишна възраст.

Подобни са били случаите с 11 деца, загубили родителите си по време на атентата в редакцията на френския сатиричен вестник „Шарли ебдо“. Това се случи и с десетки деца останали сираци, след атаките от 13 ноември, отбелязва „Паризиен“.

В рамките на разследването са задържани трима мъже – на 27, 29 и 44 години, които са били част от антуража на убиеца. Двама от тях са били съдени за тероризъм заедно Лароси Абала през 2013 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама