Пазачът в Пощата се провали на детектора на лъжата, откриха стикери в белия бус

14:42, 15 юни 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стикери, с които се е попречило на видеокамерите в хасковската поща да снимат са намерени в микробуса, който полицията в Хасково иззе по случая с обира на Пощата, научи Topnovini.bg. Както вече съобщихме, няколко дни след обира, разследващите попаднаха на бус, който е бил паркиран в непосредствена близост до Пощата. Първоначално имаше съмнения дали возилото е свързано по някакъв начин с обира. Сега обаче се оказва, че има връзка и че белият бус е бил използван от крадците, които отмъкнаха 2 800 000 лв. Микробусът, собственост на димитровградска фирма, е бил откраднат 46 минути преди извършителите да направят удара. Той също е бил залят с белина, както и помещенията в Пощата.

В момента се чака одорологичната експертиза, която според запознати ще даде насока, че извършителите са поне 10 души.  

Освен това криминалистите са установили, че на част от камерите в сградата е залепено специфично тиксо, което особено затруднява работата, твърдят полицаи.

До момента няма задържани по случая.

Наши източници от полицията твърдят, че охранителят Павел Севов, който бе задържан за 24 часа, се е провалил на детектора на лъжата. Криминалисти разказаха, че за момента се смята, че той е станал съпричастен към обира без да подозира и без да е бил част от престъпната схема.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама