Лековита вода от Рупите потича към Петрич

14:52, 15 юни 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петрич отново има възможност да ползва лековитата минерална вода от местността "Рупите".

Министерството на околната среда и водите даде  предварително съгласие за включването на града в списъка за одобрение за етапно изпълнение на довеждащия водопровод, информираха от кабинета на кмета Димитър Бръчков.

Новото ръководство на Общината преработи изцяло съществуващия от години, но неодобрен досега проект за минералната вода , след което новият беше внесен като предложение за финансиране пред Националния Доверителен Еко Фонд. 

Проектът предвижда като първи етап - ремонт на резервоарите, сондажите, частична подмяна на тръбопровода и ремонт на водоемите. Стойността на финансирането за първия етап е 500 000 лева. Вторият етап е за подмяна на магистрален тръбопровод със съвременни топлоизолирани тръби на стойност около 5 000 000 лева.

"Този петък съм в МОСВ, за да защитя приоритетите от реализирането на този стратегически проект за община Петрич, да дам допълнителни уточнения. Очаквам положително развитие, за да можем реално до седмица-две, да се поздравим с окончателното решение за финансирането на важния проект", коментира кметът Димитър Бръчков.                                                                                            

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама