Старозагорски депутати от ГЕРБ искат ревизия на проектозакона за частните охранители

15:26, 15 юни 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъдат направени промени в проектозакона за частната охранителна дейност искат старозагорски депутати от ГЕРБ. Това стана ясно на дискусионна среща с представители на някои от водещите охранителни фирми в Старозагорска област и народните представители Маноил Манев и д-р Кирил Добрев.

„Текстовете и неясните критерии в този закон ще бъдат използвани политически един ден, когато тръгнат опорните точки по време на избори. Вместо да се оплакваме тогава, редно е сега да се предложат промени, които да са адекватни и за бранша, и за законодателя. Опитът ми в този сектор ми позволява да си представя картината, която ще имаме, ако той бъде приет в този си вид“, коментира Маноил Манев. “Този закон е чакан дълго и е нещо наистина полезно за всички, но трябва да бъде във вид, който не позволява спекулации“, каза още депутатът.

Представителите на охранителните фирми връчиха на Маноил Манев своите становища по спорните и неясни точки. Пълна ревизия на проектозакона, поискаха те, както и изготвянето на новите текстове да се случи, чрез служители на МВР, специалисти по частна охрана и адвокати.

Срещите с представители на бранша ще продължат, категоричен бе Маноил Манев. Той подчерта, че  Законът за частната охранителна дейност е искан и нужен, една наистина добра инициатива на ГЕРБ, но е важно да бъде чуто мнението на работещите в този сектор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама