Ударно ремонтират улици в Търговище

15:31, 15 юни 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започнати са ремонтите на повече от половината улици в Търговище, включени в капиталовата програма на Общината за настоящата година.  Това стана ясно на пресконференция, на която кметът д-р Дарин Димитров представи информация за ремонтните дейности по улиците това лято. 1, 5 млн. лева  е сумата, заделена в бюджета за тях.

Кметът съобщи, че са приключени ремонтите на улиците: „Стара планина“, „Крали Марко“, „Ст. Куцаров“ и „Петра“. Ремонтиран е и часто от бул. „Сюрен“. Втората част от него ще бъде обновена по инвестиционната програма на Общината през следващата година.

В ход са ремонтите на улиците „Кюстенджа“ и „Опълченска“. Те са фрезовани, с поставен първи пласт асфалт. Следващата седмица се очаква окончателното им асфалтиране. Там ще бъде сложена и хоризонтална маркировка. Освен това на  улица "Опълченска"  от БКС чистят шахтите, които са 78 на брой. Където се налага, се подменят решетки.

В ремонт са и  улиците „Петрохан, „Марица“ и „Яворов“. Предстои машините да влязат и в „Цар Иван Асен“, „Беласица“ до детска градина №6 на ул. „Трети март“, както и  „Г. С. Раковски“.

Извън града предстоят ремонтите на улица в село Стража и двата общински пътя Разбойна – Стража-Черковна и Бряг – Съединение. Предвидените работи за пътищата са за 580 хил. лв.

На пресконференцията отново бе подчертано, че ремонтите на улиците са съобразени с програмата на „ВиК” за свързване на новия водопровод.

 Кметът д-р Димитров съобщи още, че на транспортна комисия са взети решения за изграждане на ограничители на скоростта на ул.”Кюстенджа”, която в момента се ремонтира. Единият ще бъде до Държавния архив между двете автобусни спирки, а другия до хотела преди кръстовището. По този начин ще бъде ограничена скоростта на автомобилите и ще бъде повишена безопасността на движение за транспортните средства и пешеходците.

„Другото решение касае ул.”Опълченска”, която също е в процес на реконструкция по протежение на близо 1,5 км. Там планираме да сложим три ограничителя на скоростта”, заяви в допълнение д-р Дарин Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама