1500 каратисти от цял свят ще изпълнят зала „Младост“ през октомври

16:04, 15 юни 16 / Спорт 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 1500 състезатели от 45 държави ще участват в Световното първенство по шотокан карате до. Елитното състезание ще се проведе от 7 до 9 октомври в зала „Младост“ в Бургас. Това съобщи на пресконференция днес Аурел Патру, президент на световната организация  по шотокан карате до.

На срещата присъстваха зам.-кметът по Европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, президентът на българската федерация Александър Славков, заместникът му Лъчезар Ненов, националният селекционер Димитър Тодоранов и президентът на бургаския карате клуб „Ронин“ Иван Тодоров.

„За първи път България е домакин на световно първенство по шотокан карате до. Огромна чест и отговорност е за Бургас да приеме елита в този спорт, който учи на дисциплина и възпитава подрастващите в общочовешки ценности”, заяви по време на пресконференцията Руска Бояджиева. Тя допълни, че Бургас инвестира сериозно в спорта и здравословния начин на живот, а състезания от такъв висок ранг са най-добрата реклама в тази посока.

Според президента на световната организация кандидатурата на България е била изключително силна заради успешните ни състезатели и заради атмосферата и условията, които предлага Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама