Повишено ниво за сигурност в Лил заради мача Русия – Словакия

16:11, 15 юни 16 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Префектурата на френски регион Нор Па дьо Кале-Пикардия засили системата за видеозащита във френския град Лил, където днес се провежда мачът Русия-Словакия, предадават световните агенции. „Сигурността основана на система за видеозащита е усилена и на стадиона, и извън него“, заявиха по-рано от прес-службата на префектурата. Префектът на региона Мишел Лаланд съобщи, че в Лил по време на мача Русия-Словакия ще работят между 1600 и 1800 полицейски служители.

Късно снощи в северния френски град избухнаха нови сблъсъци между британци и руснаци. Маскирани ултраси на "Сборная" атакуваха група англичани и уелсци, пиещи в пъб до градската гара. Спортни кореспонденти коментираха, че активни в сблъсъците са били руснаците.

Двама руснаци са задържани от полицията.

Размириците избухнаха, въпреки че само преди ден УЕФА наложи на руския национален отбор условна дисквалификация от турнира, която ще бъде активирана, ако привържениците му предизвикат още веднъж меле на някой от стадионите във Франция, ултрасите очевидно не са респектирани.

Заради зачестилите безредици английските привърженици бяха призовани да не пътуват за Франция, ако нямат предварително закупени билети. Местните власти са притеснени, че идните дни ще има още сблъсъци, тъй като след мача между Русия и Словакия в Лил, в четвъртък в отстоящия на 50 км Ланс ще играят Англия и Уелс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама