Военни от 61-ва механизирана бригада изграждат мостово съоръжението след наводнението в Карловско

16:34, 15 юни 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада започват устройване на мостово съоръжение на река Мъртвица в северозападните покрайнини на село Дъбене, община Карлово. Това съобщиха от министерството на отбраната. Бригадата от състава на Сухопътните войски ще окаже помощ на населението в района, в който е обявено бедствено положение в резултат на проливните дъждове. 



Майор Христо Дъбов - старши помощник-началник на отделение "Бойна подготовка" и представители на община Карлово са огледали и определили мястото за устройване на мостовата съоръжение. С помощта на щурмови мостопоставач, екипаж от ротата за „Бойна поддръжка” от състава на бригадата ще постави съоръжението, което е с дължина 22 метра, а товароносимостта му е до 20 тона. Широчината между двата бряга на реката е 10,5 м в най-тесния участък, дълбочината й е 1,5 м, а скоростта на водата е над 2 м/с.



С поставянето на мостовата съоръжение ще бъде възстановена възможността за преминаване през реката, което ще допринесе за връщане към нормалния ритъм на живот и дейност на хората в региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама