12 години затвор отпредели Окръжният съд за мъж, обвинен в отвличане и опит за убийство на приятелката му

16:53, 15 юни 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 години лишаване от свобода е наказанието, което Русенският окръжен съд определи за Славомир Стоичков от Търговище, който беше обвинен, че е откраднал колата на братовчедка си, използвайки насилие, после е отвлякъл бившата си прияетлка и е направил опит да я убие.

23-годишният мъж беше признат за виновен по време на последното заседание по делото днес от състав с председател съдия Юлиян Стаменов.

В началото не беше ясно, дали ще бъде даден ход на делото, тъй като днес и двамата адвокати на Стоичков отсъстваха, но пък майка му от самото начало участва в процеса като един от защитните на сина си и тъй като тя беше в залата, заседанието се проведе.

При постановяването на присъдата беше изменена и мярката за неотклонение на подсъдимия от „парична гаранция“ в размер на 2 000 лева в „задържане под стража“. Той беше веднага задържан, понеже присъдата му е над 10 г. лишаване от свобода и по закон в такива случаи трябва да остане в ареста, за да не се укрие и да избегне наказанието в случай, че то влезе в сила.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама