Иван Иванов: Москов настоява да се закрие болницата във Велики Преслав

17:09, 15 юни 16 / Политика 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър Москов ми отговори с 4 месеца закъснение и с неговия ентусиазъм заяви, че ще настоява за закриването на болницата във Велики Преслав. Това заяви шуменският народен представител от БСП Иван Иванов на пресконференция днес, на която даде информация за отговора на здравния министър на негово питане за преструктурирането на болниците в област Шумен.

Думите на министър Москов са, че болницата в Нови пазар е лишена от съдържание, кадри и в тежка дългова криза. Аз го попитах защо ръководството на тази болница, което я е изпразнило от съдържание и я е довело до криза, е повишено като директор на болницата в Шумен, но не ми бе отговорено, каза Иван Иванов.

Шуменският народен представител е попитал и какво налага преструктурирането на болницата във Велики Преслав, предвид че тя е в добро финансово състояние, но министърът не е отговорил.

Иванов отбеляза, че Москов има философия в малките населени места да няма болници.

За съжаление се потвърждават нашите опасения, че политиката на министерството и на ГЕРБ в сферата на здравеопазването е към закриване на общинските болници и лишаване на хората от качествени здравни услуги.

Очакваме реакцията на жителите на Преслав, каза Иванов. Той допълни, че по негови данни здравните услуги в Нови пазар след сливането на болниците са сведени до минимум и липсват специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама