Утре ще обследват свлачищата под Трапезица и пътя между Велико Търново и Арбанаси

17:17, 15 юни 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още утре екип от Агенция „Пътна инфраструктура” пристига във Велико Търново, за да обследва свлачищата под крепостта Трапезица и пътя между старата столица и Арбанаси. Днес кметът Даниел Панов постави въпроса за сериозния проблем пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Двамата говориха за необходимостта от предприемане на своевременни мерки.

След срещата бе решено експертите и специалистите да пристигнат във Велико Търново в най-кратки срокове и в рамките на седмица да бъдат набелязани необходимите дейности за укрепване на двете места.

Двете свлачища се активизираха под влияние на проливните дъждове във Велико Търново през последните дни. Само вчера следобед количеството на валежа бе 70 литра на квадратен метър за 45 минути.

Пътят между Велико Търново и  Арбанаси вече е почистен от рухналата земна маса. Трасето ще остане отворено, като водачите следва да преминават с повишено внимание покрай двете свлачища и да спазват пътните знаци. При изкачването към Арбанаси движението е ограничено в едната лента само в засегнатия участък. Свободната вътрешна лента се използва двупосочно, според въведената от Агенция „Пътна инфраструктура”/АПИ/ временна организация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама