Спасиха от гладна смърт самотен мъж

17:38, 15 юни 16 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
63-годишен мъж от Гоце Делчев, приет преди около месец в Центъра за временно настаняване в Благоевград, е транспортиран днес в Спешно отделение, във видимо недобро здравословно състояние.

Веднага на място пристигнали  ръководителят на Комплекс за социални услуги за възрастни хора в Благоевград Милена Донева и двама социални работници, които съдействали на дежурния медицинския екип, докато мъжът бъде прегледан и му бъдат направени всички процедури за стабилизиране, информираха от социалната служба в Благоевград. 

Въпреки, че потребителите на социалната услуга получават пълен храноден от Домашен социален патронаж, се появяват съмнения за недохранване на мъжа, е установено в Спешния център. 

От около една седмица социалният работник в Центъра за временно настаняване Томи Каракостов системно сигнализирал в Дирекция „Социално подпомагане“ за недоброто физическо състояние на мъжа и искал съдействие от тях за преместването му в медицинско заведение.   След съвместната работа на Община Благоевград и Регионалната дирекция "Социално подпомагане", са предприети  необходимите действия за транспортиране на мъжа с частна линейка, придружен от социален работник, до Гоце Делчев, чийто жител е изпадналият в безпомощно състояние мъж.

Разходите по транспорта са за сметка на Община Благоевград. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама