Нови съдии в съставите на Окръжния и Апелативния съд

17:52, 15 юни 16 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Яна Панева встъпи в длъжност като окръжен съдия в Наказателно отделение на ВОС. Това стана днес на тържествена церемония пред Общото събрание на магистратите от Окръжен съд - Варна. Не него председателят Марин Маринов връчи на Панева акт за встъпване в длъжност като окръжен съдия в Наказателно отделение. В края на 2015 г. тя спечели конкурс на ВСС за преместване.

Съдия Панева е завършила право през 1997 г. В началото на 1998 г. започва работа като следовател в ОСС - Варна. През месец април 2003 г. встъпва в длъжност „съдия в Наказателно отделение“ на Районен съд Варна, а от края на 2009 г. е заместник-председател на съдебната институция. Има специализация в областта на детското правосъдие. Участва активно в проекти на Районен и Окръжен съд Варна, свързани с повишаване на правната култура и превенция на престъпността в ученическа възраст.

Нов съдия има и в състава на Гражданското отделение на Варненския апелативен съд - Мария Маринова. На тържествена церемония тя прие поздравленията на колегите си за отличното представяне на конкурса и подписа официалните документи, с които влиза в екипа на апелативната инстанция.

Съдия Маринова е завършила специалност „Право“ в СУ „Св. Кл. Охридски“ и има 17 години юридически стаж, преминал изцяло в органите на съдебната власт. До пролетта на 2006 г. е била съдия в Районен съд - Варна, като последните две години от работата си там е заемала длъжността зам.-председател. През следващите 10 години съдия Мария Маринова е работила в Гражданско отделение на Окръжен съд - Варна. Специализирала е в областта на Гражданското право, основи на европейското право и съдебното сътрудничество по граждански дела. От октомври 2015 г. с решение на ВСС придобива ранг съдия във ВКС и ВАС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама