Осигуряват пари за демонтаж на опасните тролейбусни жици в Пловдив

19:35, 15 юни 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опасните жици от контактната тролейбусна мрежа ще може да бъдат премахнати с осигуряването на 300 хиляди лева, които предстои да бъдат пренасочени от бюджета на Пловдив с решение на Общинския съвет на утрешната сесия.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, кметът на район "Централен" Георги Стаменов издаде четири заповеди за отстраняване на мрежата на няколко места, където има пряка опасност за живота и здравето на хората. Това са бул. "Васил Априлов" (в участъка от ул. "Ген. Д. Николаев" до бул. "Шести септември"), кръстовището на "Чифте баня", бул. "Цар Борис III Обединител", Сточна гара и районът на Централна гара".

"Тези участъци са изключително опасни. Особено рискова е ситуацията с жиците на Сточна гара, където част от мрежата е прикрепена за фасадата на изгорелия тютюнев склад, дърпа цялата сграда към булеварда и тя може да се срути", поясни Стаменов.

По думите му, след като влезе в сила решението на Общинския съвет, ще се направи процедура за избор на изпълнител. "Надяваме се в най-кратки срокове да има избрана фирма и да започне демонтирането", каза още кметът на "Централен". Той обясни, че процесът на демонтиране е сложен, тъй като е необходимо да се укрепи оставащата част от мрежата, за да не падне и тя.

"Мрежата на тролейбусния транспорт никога повече не може да бъде възстановена в Пловдив, тъй като подземната инфраструктура отдавна липсва. Колкото жици има във въздуха, толкова е имало и под земята, но те вече са премахнати, така че оттук нататък остава само да мислим за здравето и живота на хората", категоричен е Георги Стаменов.

Припомняме, че жиците са собственост на обявеното в несъстоятелност дружество на Ангел Батаклиев, с когото Общината води нескончаеми дела. През годините имаше няколко инцидента с паднали елементи от контактната мрежа, като при един от тях загина жена, а при други имаше ранени хора и смачкани коли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама