Стопани на заведения и живеещи в "Капана" се разбраха за нощния шум

21:50, 15 юни 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Представители на живеещите в "Капана" и на заведенията се обединиха около становището в работни дни кафе-аперитивите да са отворени до 24 часа, а в почивни и празнични дни - до 2 часа", съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Припомняме, че 130 пловдивчани внесоха в районното кметство жалба срещу високите децибели нощем в "Капана".

В петък районният кмет е инициирал среща между хората, които живеят в квартала, и стопаните на заведения, на която е постигнато съгласие за промяна на работното време. "Не говорим за баровете и дискотеките, те са с друг тип категоризация", поясни Стаменов.

Според действащата в момента наредба през лятото заведенията на открито работят до 23 часа, а през зимата - до 22 часа. За затворените помещения работното време е до 24 часа.

До края на тази седмица Стаменов очаква подписка с искане този график на работно време да бъде приет. "Когато я получа и има консенсус между хората в зоната, ще направя докладна до кмета Тотев с молба да се коригира наредбата за реда и сигурността", каза още кметът на "Централен".

Според него така всички, които решат да си закупят имот или да стопанисват заведение в "Капана", ще са наясно какви са правилата.

Отделно е постигнато споразумение за по-засилено присъствие на полиция и служители на "Общинска охрана" в артистичния квартал, с цел по-голяма сигурност и спокойствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама