Руските власти разговаряли с френския посланик заради действията на местните фенове

22:32, 15 юни 16 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руските власти днес са привикали на разговор френския посланик в страната Жан-Морис Рипер, съобщават местните медии. Основната тема била държанието на руските фенове във Франция по време на европейското първенство по футбол.

Външния министър на Русия Сергей Лавров потвърди за срещата, а в страната твърдят, че всички теми на разговор са били съгласувани с президента Владимир Путин.

Според местните власти на лице е "дискриминация срещу руските граждани във Франция", както и "насаждане на антируски настроения по време на първенството".

"Не можем да си затворим очите от изцяло провокативните действия към руските граждани във Франция, най-вече от страна на фенове на други отбори. Всеки от вас видя как хулигани потъпкваха руския флаг, а се чуха и обиди към лидерите на страната ни, което е недопустимо", сподели Лавров пред парламента.

Очаква се в четвъртък руският национален отбор да бъде наказан от УЕФА за използване на факли от фенове на отбора по време на мача със Словакия, което може да доведе до изхвърлянето на тима от европейското.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама