Единадесет фирми ще се борят за поръчка от 58 млн. лв. за метродепото "Земляне"

14:59, 16 юни 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единадесет са кандидатите, които ще се опитат да спечелят търга за проектиране и строителство на метродепо "Земляне" в кв."Красно село", съобщава infrastructure.bg. Депото ще обслужва третия лъч на метрото, а стойността на обществената поръчка е 58 млн. лева без ДДС.

Съоръжението включва гаражно за 26 влака и ремонтно хале, административна сграда, автомобилен гараж и релсов път с 13 коловоза. Срокът за изпълнение е 24 месеца. В депото ще се помещават чисто новите 20 мотриси Siemens Inspiro, които ще превозват пътниците по отсечката "Красно село" - бул. "Владимир Вазов" .

Шест от подалите оферти са обединения, пет са самостоятелни компании. Самостоятелно се явяват "Главболгарстрой", Щрабаг, "ИСА – 2000", "Джи Пи груп" и "Трейс груп холд", която сега строи метростанцията при Малък градски театър.

Близката до изпълнителния директор на "Лукойл" "Джи Пи груп" също има участия в изграждането на няколко отсечки на метрото, а към момента изгражда заедно със "Станилов" - друг участник в настоящия търг, но в консорциум, отсечката от метрото от бул. "Джеймс Баучер" до "Хладилника".

В обединенията взима участие "Евро алианс Геотехника", която е част от групата "Евро алианс" на Валентин Трашлиев, "Геострой" на Цоло Вутов, гръцката "Актор", стана известна покрай изграждането на магистрала "Струма". Единственият друг чуждестранен кандидат е обединение от няколкоиспански компании.

Също така предстои да бъде обявен и изборът на изпълнител за още една отсечка - тунел и станция "Хаджи Димитър". В най-скоро време се очаква и търговете за нови 4 отсечки от метрото (етап II) от "Красно село" до околовръстното в посока "Овча купел" (кв. "Горна баня") и 4.3 км двупътен тунел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама