Работата по каналите в „Аспарухово“ започва след решение на ВАС

18:41, 16 юни 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Укрепването на двата охранителни канала в квартал „Аспарухово“ може да започне веднага, ако Върховният административен съд (ВАС) се произнесе, че жалбата на фирмата, която оспорва обществената поръчка, е неоснователна. Това заяви в интервю за Дарик зам.-кметът Христо Иванов. Той уточни, че се очаква ВАС да насрочи заседание по казуса в началото на следващия месец. Припомняме, че на пресконференция днес общинските съветници от групата на БСП показаха снимки от реалното състояние на деретата в квартала, заради които стана наводнението. Те повдигнаха и много въпроси, свързани със състоянието на „Аспарухово“.

Реализацията на проекта, за който е осигурено финансиране в размер на 8 млн. лева от европейския фонд „Солидарност“, се бави заради обжалване на ДЗЗД „Аспарухово 2015“, които участваха в конкурса за избор на изпълнител. Комисията за защита на конкуренцията вече отхвърли жалбата им, но такава беше внесена и във Върховния административен съд.

За изпълнители на строително-монтажните дейности още през април бяха избрани ДЗЗД „Аква“ и ДЗЗД „Видими промени“, съответно за източния и западния охранителен канал.

След реализацията на проекта двата охранителни канала ще придобият коренно различен вид. Освен че ще бъде гарантирана водопроводимостта с нови бетонни корита, на места каналите ще бъдат покрити. Тези пространства ще бъдат използвани за озеленяване и паркиране на автомобили.

При реализацията на проекта по трасетата на двата охранителни канала ще бъде премахнати и всички незаконни градежи, увери инж. Иванов. Той посочи, че двете дерета се почистват периодично и са окосени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама