Разчистват пловдивския район "Южен" от стари стълбове

06:58, 17 юни 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акция за демонтиране на 9 неизползваеми стоманобетонни и метални стари стълбове за улично осветление ще се извърши днес в пловдивският район "Южен", съобщиха от Общината.

"Най-късно до средата на следващия месец броят на премахнатите подобни съоръжения ще достигне 90", увери районният кмет Борислав Инчев.

 "Предприемаме демонтирането на старите стълбове, защото представляват потенциална заплаха, тъй като са амортизирани, а част от тях се намират на абсурдни места”, обясни Инчев. Той подчерта, че някои от съоръженията са обрушени в основата си и съществува опасност да се срутят сами. "Освен, че не се ползват от години, голяма част от тях попадат върху места за паркиране, издигат се пред магазини или гаражи, както и в близост до кръстовища, където могат да създадат потенциални проблеми", допълни кметът на "Южен".

Тъй като премахването на стълбовете ще се извърши със строителен кран, от районната администрация призовават всички граждани, които живеят или имат предвиден ангажимент в петък на следните адреси, да улеснят работата на техниката, като не паркират на посочените места:

На ул. "Георги Кондолов" на ъгъла с ул. "Петрова нива";

ул. "Георги Кондолов" от № 1 до № 7;

ул. "Чорлу" на ъгъла с ул. "Стамат Икономов" (до гаражите);

ул. "Чорлу" на ъгъла с ул. "Петко Войвода";

ул. "Енисей" № 12;

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама