Природозащитници на протест срещу застрояването на Карадере

07:45, 17 юни 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Природозащитниците от „За да остане природа в България“ излизат на протест тази сутрин в 8:30 часа пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) срещу застрояването на плажовете на Карадере.

Според тях въпреки че държавата обещала да запази Иракли, Карадере и Корал като “плажове за природосъобразен туризъм”, заплахата за застрояване на Карадере била само на един подпис.

Природозащитниците са на мнение, че МРРБ се готви да одобри заданието за нов устройствен план на община Бяла, с което ще се разреши застрояването на един от последните неуранизирани плажове по Черноморието.

Те предупреждават, че държавата разделя на части плажовете като Карадере, Иракли и Корал, слага ново име на по-голямата част от тях и оставя незастроено само малко парче от плажовете, на принципа „И вълкът сит, и агнето цяло”.

От „За да остане природа в България“ напомнят, че това вече е станало на Иракли, където част от плажа е обявена, че се казва „Вая“ и там вече има чадъри и шезлонги за 36 лева на ден. Според тях регионалното министерство очевидно няма никакво намерение да ревизира заданието за нов общ устройствен план на община Бяла. В него влизат като заварено положение всички незаконни устройствени планове, приети от общината без екологична оценка, и така се осигурява вече законното застрояване на цялата територия от Бяла до Шкорпиловци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама